fredag 17. desember 1999

Skuffet over Kunstforeningen

Bodø: Kunstneren Øyvind Pål Farstad er skuffet over at Bodø Kunstforening dumpet kunstverket hans rett i dass.

Hans Trygve Holm

LØRDAG 4. desember åpnet Øyvind Pål Farstad sin utstilling SATS i Bodø Kunstforening. Onsdag tømte kunstforeningen hele arbeidet i do.

Dette etter at politiet krevde det ulovlige kunstverket destruert. Styret i kunstforeningen nølte ikke og ba sivilarbeider Bård Toftebakk tømme ut de 40 kannene med sats.

-Klart jeg er skuffet. Det er trist at jeg ikke fikk beskjed om hva som skulle skje, sier Farstad og synes det er merkelig at politiet bruker tid på slikt.

-Utstilt på gaten hadde jeg forstått det men her er det i en kunstforeningen. Jeg ser ikke problemet ved at utstillingen kunne fått stått i 10 dager til. Det skulle jo uansett tømmes ut, fortsetter Farstad.

-Ba du ikke om det?

-Nei. Utstillingen var i Bergen Kunstforening. Der skjedde det ingen ting. Jeg er egentlig litt skuffet over Bodø Kunstforening. De viste hele tiden hva jeg skulle stille ut da de ga meg utstillingsplass. De visste at det var ulovelig, og burde kanskje sjekket litt før de kastet alt.

Nå skal Farstad ta kontakt med advokaten i Norske Bildende Kunstnere for å høre hva han skal gjøre videre.

-Og fikk du oppmerksomheten du ønsket?

-Jeg var godt fornøyd med oppmerksomheten jeg fikk da utstillingen åpnet, svarer Øyvind Pål Farstad. Kunstner hvis verk gikk rett i kloakken.

Tomme kanner.Øyvind Pål Farstad da han fylte opp 40 kanner med sats. Nå er bare kannene igjen i Bodø Kunstforening.